Skip to content

FEMEIA, FIE EA REGINĂ…

decembrie 27, 2009

FEMEIA, FIE EA REGINĂ…

roman de Corneliu LEU

Fire creatoare, frumos cultivată intelectual, camaradă până la a refuza în relaţiile private protocolul regal, inventivă şi de-o graţie artistică ce trezea admiraţia articolelor şi însemnărilor unor mari personalităţi ale epocii ca Pierre Loti, Mark Twain, Van Gogh, Guy de Maupassant, Charles Gounod, Frederic Mistral, Sarah Bernard, Leconte de Lisle, Sully Proudhomme, a lui Emile Gale care i-a dedicat vaze-bijuterii, a companiei “His Master’s Voice” care a făcut cu ea primele înregistrări de poezie, a mişcărilor feministe din America – Regina Elisabeta a României, spirit deschis ca gândire şi îmbrăţişând idei mult mai liberale decât îi permitea condiţia monarhică, a avut o căsnicie şi nefericită, prin moartea singurului ei copil, dar şi neînţeleasă, prin faptul că soţul ei Carol, după părerea altui cap încoronat, împărăteasa Austro-Ungariei: “…este, acest rege, cea mai prozaică fiinţă din câte există şi între ei se casca o mare prăpastie”Pe această temă, a unei drame asemănată azi celei a Prinţesei Daiana, dar petrecându-se într-o epocă în care, în loc de paparazzi erau gravorii iar, în loc de tabloidele cu Daiana, cronicile mondene europene se concentrau pe regina României,  noul roman al lui Corneliu Leu prezintă cronica apocrifã a unei iubiri imaginate” dintre regină şi superbul veşnic revoluţionar, cel care, în ciuda augustului ei soţ, îi dă satisfacţia impunerii unor politici liberale. Prilej de meditaţie asupra ideilor de „compromis politic”, acest roman surprinde printr-un epilog în care urmaşa la tronul ei, Regina Maria, tot printr-un asemenea love-story, aduce o mare contribuţie la politicile liberale de înfăptuire a României Mari.

Descarcare partiala: Apasa aici

Comenzi: Apasa aici

Reclame
7 comentarii leave one →
 1. pastel permalink
  decembrie 31, 2009 6:23 pm

  VIATA LUNGA DOMNULE !
  Un an nou cu multe impliniri!
  Sanatate si liniste sufleteasca!
  La Multi Ani!

 2. decembrie 31, 2009 6:25 pm

  MESAJUL DE ANUL NOU AL VIITORULUI REGE AL ROMANIEI PRINTUL NICOLAE.
 Romania ete o tara comunista!!! Dupa douazeci de ani de la revolutie, puterea economica si politica este in mana mafiei comuniste. Este nevoie de o rasturnare politica si sociala de proportii. .Revolutia monarhica nu este a revansei. Toti membrii societatii trebue sa beneficieze de aceleasi drepturi si datorii. Numai in aceste conditii se poate vorbi de neutralitate politica si un rege al tuturor.
” Daca tara, romanii ma vor chema, sint pregatit sa raspund chemarii lor, as accepta sa vin in Romania. Sint pregatit sa fac acest pas important.
M-as implica in reconstructia tarii pentru a face din Romania un stat puternic, care sa se bucure de incredere pe plan international”

  MONARHIA CA O NECESITATE SI ULTIMA SPERANTA.
Clasa politica romaneasca reprezentativa este o iluzie. Ea reprezinta in totalitate securitata si comunistii care au preluat puterea economica dupa asa numita revolutie. Ea este aliata cu lumea interlopa formata din clanurile tiganesti. Diferenta de titulatura nu reflecta vreo diferenta de program politic sau social. Daca ideia lustratiei ar intra in functiune 95% din oamenii politici ar disparea cu parlament cu tot. Geana a fost ofiter acoperit in USA iar aparteneta lui Basescu la securitate este cunoscuta de toata lumea. Democratia politica fara democratie economica este inexistenta. Romania este un stat mafiot in care 5% din populatie detine capitalul si bogatia intregii natiuni. Restul populatiei nu detine nimic sau a luat drumul strainatatii. Revenirea monarhiei fara o schimbare structurala a societatii ar fi o parodie groteasca. Cu alte cuvinte revolutia furata de comunisti trebue continuata preferabil pe cale democratica. Baza ei este lustratia politica si o politica economica care sa incurajeze creiarea de capital in afara clicii de beneficiari. Statul mafiot trebue dezmembrat. Continuarea revolutiei anticomuniste nu este cea a revansei ci a creierii de drepturi si datorii egale pentru toti. Monarhia constitutionala este tocmai garantia acestui lucru. Deschideti : http://devanewyork.blogspot.com/
La noi se minte pe rupte pentru a se castiga timp. Romania nu este pe marginea prapastiei ci chiar in prapastie. Este un stat in faliment economic. Criza economica si politica va creia in curand o societate in dezagregare in care oamenii vor iesi in strada. Criza politica va devenii perpetua iar Romania un stat de neguvernat. Se vor incerca solutii din afara sistemului de tip
mafiot balcanic. Monarhia reprezenta un inceput de drum si macar o speranta. Solutia cu primarul Sibiului a fost o ultima incercare pozitiva in aceasta directie . Dar dupa prabusirea acestui proiect nu se intrevede nimic la orizont cu exceptia revenirii la monarhia constitutionala. Criticii mei spun ca visez sau am nostalgii romantice. Daca cineva are o alta ideie de a scoate Romania din criza economica sociala si rasiala ( problema tiganilor) trebue ascultat cu atentie. Din punctul meu de vedere si sper si a altora monarhia reprezinta o necesitate. Am trimis pe aceasta tema o scrisoare printului Charles care a binevoit sa-mi raspunda. Ea se incheie spunand ” Revenirea la monarhie prin varul meu printul Nicolae este interesanta si
trebue luata in considerare dar in ultima instanta totul depinde de vointa poporului roman ” Sunt cu totul de acord.
Robert Horvath DEVA cineast USA http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/

 3. ianuarie 7, 2010 4:57 am

  DEMOCRATIA ROMANA IN PERICOL DE MOARTE.

  In fiecare zi. ora, sau luna incepe un nou scandal. Este o frectie la piciorul de lemn pentru cei de la putere. Atat cat se uita fraudarea alegerilor, viitoarele alegeri vor avea acelasi rezultat. Democratia elementara depinde de alegeri libere si corcte. In caz contrariu este o farsa care se va repeta in perpetuitate.
 La New York Basescu a castigat cu 90 % aproape de procentul lui Ceausescu. Un ziarist de pestigiul trimis la fata locului ar putea lamurii lucrurile. Sau poate sa se deplaseze la Paris unde frecventa la votare a fost de 40 de secunda pe prsoana. Am o gramada de prieteni la Paris care descriu o circumscriptie cu cateva sute de alegatori si nici decum de trei mii. Sugerez o ACTIUNE COLECTIVA A BLOGULUI POLITIC ROMANESC CARE SA INCEAPA CU O SCRISOARE LA AMBASADA SUA DE LA BUCURESTI SI O CONTINUA PRESIUNE PENTRU INCEPEREA UNEI ANCHETE PARLAMENTARE. Lipsa de concentrare si diviziunea atentiei face jocul camarilei Basescu. Sper ca sugestia mea sa fie luata in considerare. In caz contrariu ne vom intalni dupa cinci ani discutand despre Traian Basescu prim ministru, la fel ca omologul Putin dupa doua mandate succesive.
  ROBERT HORVATH- DEVA CINEAST USA
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/

 4. ianuarie 7, 2010 2:30 pm

  Buna ziua ! As fi bucuros daca ati dori sa facem schimb de link pentru avantaj reciproc ! Siteul meu este http://www.senocico-stelian.ws
  Astept confirmarea dumneavoastra daca sunteti sau nu de acord pe senocico_stelian@yahoo.com.

  Nume: Afacere Online
  Link: http://www.senocico-stelian.ws

  Va multumesc !

 5. martie 3, 2010 12:02 pm

  Doi frati au batut sistemul !
  Au castigat dreptul de a inmatricula un autoturism fara plata taxei pe poluare.
  Articolul pe: http://blog.imperiaonline.me/2010/03/03/doi-frati-au-batut-sistemul/

 6. mai 29, 2010 5:38 pm

  Haha I’m actually the first reply to this incredible writing?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: