Skip to content

Scrisoare Deschisa catre Crin Antonescu

decembrie 4, 2009

DOMNULUI CRIN ANTONESCU

PREŞEDINTE AL PARTIDULUI NAŢIONAL LIBERAL

ŞI CANDIDAT AL MEU LA

ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2009

Pentru că încă mai sper într-un rezultat salvator al acestor alegeri, Vă mărturisesc, Stimate Domnule Crin Antonescu, faptul că sunt dezolat, dar nu dezamăgit de nereuşita electorală a Domniei Voastre.

Vă trimit aceste rânduri ca scriitor bătrân care tocmai am încheiat un nou volum din ciclul meu de romane istorice; este volumul în care descriu înfiinţarea P.N.L. la 1875, prin strădania celor trei mari bărbaţi ai neamului: Brătianu, Kogălniceanu, C.A.Rosetti, ca şi politica liberală consecventă a tuturor Brătienilor, care a condus la înfăptuirea României Mari.

Dar Vă trimit aceste rânduri şi ca semnatar al listei celor 100 de personalităţi care au încercat efortul de a populariza şi susţine candidatura Domniei Voastre, în primul rând pentru întărirea „dreptei” româneşti ca să poată impune o coerentă politică de salvare naţională iar, în al doilea rând, în semn de solidaritate intelectuală.

Ei bine, tocmai în numele acestei solidarităţi intelectuale, fac prin aceasta un apel la consecvenţa Domniei Voastre rugându-Vă ca nu cumva să abandonaţi ideea ei lăsând ca alegătorii Dumneavoastră să alunece către demagogia subintelectuală şi populismul subminant pentru o adevărată democraţie, pe care le practică şi care îl caracterizează pe fostul Domniei Voastre contracandidat Traian Băsescu.

Tocmai în numele acestei solidarităţi, ca şi pentru întărirea reală a „dreptei româneşti” pe care numai P.N.L. o mai reprezintă astăzi în Parlament, Vă rog să fiţi vigilent şi să nu daţi apă la moară votanţilor unui partid în întregime traseist, cum este P.D-L, nu prin voinţa membrilor lui oneşti, ci prin direcţiile oportuniste şi carieriste pe care i le-a dat mentorul său şi cei câţiva întotdeauna subordonaţi ai acestuia. Să nu vă amăgiţi că vă veţi alia cu vreo doctrină democrat-creştină întărind „dreapta”, pentru că la P.D-L nu se ştie nimic de doctrină, ci doar de vulgarele manipulări băsesciene. Să nu faceţi greşeala pe care a făcut-o una dintre microscopicele fracţiuni ale P.N.Ţ.C.D. care a trădat fireasca alianţă cu partidul Dumneavoastră, spunând că trebuie să stea alături de „fraţii de doctrină” şi s-au dus, unde?… Alături de cei incapabili intelectual de a avea o doctrină!

E, poate, trist, Domnule Crin Antonescu, dar pragmatismul momentului – şi, aş îndrăzni să spun chiar o vorbă mai gravă: importante comandamente statale – ne obligă pe toţi la a vota cu cel care ne poate scăpa de nesinceritatea funciară faţă de popor şi de totala ineficienţă economică, politică, socială şi morală, care au devenit singurele caracteristici evidente ale personajului Traian Băsescu. Iar lupta ducându-se între doi candidaţi, acela pe care Dumneavoastră trebuie să-l susţineţi poate fi numai unul!

Mă veţi întreba: Oare cum pot afirma eu, intelectual bătrân, că un apel lansat către alegătorii P.N.L. şi ai Dumneavoastră, ca să-l voteze pe candidatul P.S.D. ar putea „întări dreapta românească”?! Răspunsul este afirmativ: Da, prin repunerea în valoare în societatea românească a CONCEPTULUI DE DOCTRINĂ POLITICĂ, adică a unor idei de afirmare diferite, în care să se regăsească, prin convingerea că acestea slujesc propriilor lor interese, diferite categorii de cetăţeni ai ţării. Pentru că numai astfel vom realiza în viaţa noastră politico-socială PLURALISMUL CA GARANT AL DEMOCRAŢIEI. Dacă veţi proceda astfel, veţi scoate ţara din marasmul lipsei de gândire politică în care ea s-a bălăcit în ultimii cinci ani prin dejecţiile politicianiste pe care le-a provocat cel care vrea să mai candideze o dată.

Puteţi să-mi imputaţi că veţi întări prin asta „stânga politică românească”. Da: Ca un prim pas. Dar veţi ajuta aducerea la putere a unei doctrine care, de bine de rău funcţionează şi se afirmă prin întregul program al candidatului P.S.D. Iar, apoi, după ce această doctrină va învinge pernicioasa lipsă de doctrină, veţi avea de folosit şi Dumneavoastră. Pentru că doctrina cealaltă, reprezentată de ideile liberale, va intra în opoziţie, va lupta, se va perfecţiona, se va moderniza, se va căli iar, la alegerile viitoare, nu veţi mai avea un contracandidat lipsit de principii şi lipsit de morală, precum Băsescu. Ci veţi avea mândria că aţi dat electoratului demnitatea să aleagă dintre două sau mai multe adevărate idei politice şi nu dintre aventurieri care vor să-l manipuleze.

Faceţi acest gest, Domnule Crin Antonescu, trecând peste orice tentaţie de guvernare alături de oameni lipsiţi de criteriul valorii politice! Nu vă lăsaţi atras în nici un fel pentru că, în oameni lipsiţi de ideal nu ne putem pune decât speranţe deşarte. Folosiţi-Vă influenţa asupra celor care V-au votat pentru ca, în acest mod, ţara să facă pasul înainte care, astăzi, îi este încătuşat de demagogie şi populism ordinar, ca pe vremea totalitarismelor!

Vă roagă acest lucru un om bătrân care tocmai a studiat momentele de lumină şi glorie ale începuturilor partidului Dumneavoastră: Dacă veţi întări astfel demnitatea doctrinară a vieţii noastre politice, pe viitor se va întări de la sine şi puterea „dreptei româneşti” de a fi generatoare de progres naţional.

Cu multă stimă civică şi consideraţie intelectuală.

Corneliu LEU

23 noiembrie 2009

Reclame
2 comentarii leave one →
  1. Scaloi permalink
    decembrie 4, 2009 12:55 pm

    Votati Geoana

  2. Scaloi permalink
    decembrie 5, 2009 2:58 am

    Asta clip electoral:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: